Čakre – naš notranji sončni sistem

V oktobru smo začeli s spoznavanjem 1. Čakre, naučili smo se pomena res trdne prizemljitve, ki nam zlasti v času hitrega premikanja, ko so naša stopala vse manj v stiku z zemljo, pogosto umanjka. Pa vendar nam ravno zemlja, kot naša skupna mati, daje in ponuja to oporo. Preko druge čakre, smo odkrivali svojo kreativnost, radoživost, preko tretje, svoje notranje sonce, svoj agni, polnili svoje baterije. Četrta čakra nas je pripeljala v srce, da smo ga odpirali in zdravili čustvene rane, peta čakra nam je ponudila pomen komunikacije in najpomembneje: čistili smo energijo besed, ki so nam zastale v grlu in smo jih raje potegnili vase , energija pa je ostala…sedaj  pa  smo se povzpeli do šeste čakre, ki nam  daje zmožnost videti pravo sliko, nam daje svetlobo. Djoti!

In če pogledamo Medicinsko Insignijo, ne moremo spregledati, da simbolizira naše čakre. Dve kači predstavljata  našo kundalini energijo, ki jo obujamo in dvigamo višje. Preplet dveh kač predstavlja čakre. In ravno v šesti čakri se dve  polarnosti združita v eno. Sedaj ugledamo pravo sliko! Šesta čakra ima dva velika lotosova lista – simbolično sta to dve peruti!

In sedma, ki smo jo sicer v uvodu že omenjali, saj se rodimo z odprto sedmo čakro in potem celo življenje spet plezamo po poti do nje, predstavlja vrh, kroglo!  Ali če hočete vodnjak, fontano – odtod  izraz Fonatanela (velika mečava), ki se zapira vse do nekako  12. leta.

Joga čaker, kjer spoznate veliko o čakrah, večinoma gre za znanje, ki ga boste težko našli v knjigah, saj sem se učila neposredno preko ustnega izročila pri viru tega znanja.