Djotiš je izvorna znanost o naši življenjski poti, ritmih, ki jih živimo, našem poslanstvu (dharmi) in naši karmi.

soncni_sistem

 

Kaj sploh je Djotiš

http://www.mojajoga.org/intervju-v-oddaji-preprosto-naravno/

Djotiš je izvorna, nepotvorjena astrologija iz časa starih Ved. Gre za bogato in izjemno obsežno znanje, ki je bilo zapisano v Sanskritu – jeziku Bogov. Le redki so jih znali prav prebrati in še redkejši razumeti. Znanje namenjeno izbrancem!  Dandanes nam je to znanje bližje, še vedno pa zahteva veliko vloženega časa. Sama ga študiram že od leta 2005, intenzivno, poglobljeno in z vsem srcem!

Gre za prav poseben odnos med človekom in vesoljem. Kakor zgoraj, tako spodaj. Kakor je razporejeno ozvezdje v trenutku rojstva, tako zavibrira naš notranji sončni sistem in se uskladi s položajem na nebu! Če znamo brati nebo, znamo brati sebe!

Odkrijemo svoj DNK! Svojo življenjsko oz. karmično kodo!

Sedaj imamo priložnost, da prepoznamo svoje adute, ki jih lahko izkoristimo (bilo bi škoda, da jih ne bi, ali ne?) in razumemo, da se bomo morda ne nekem drugem področju morali malo bolj potruditi, saj smo se rodili z »minusom«. Djotiš nam daje tudi vpogled v malo težja obdobja, ki jih doživljamo prav vsi, a tokrat z znanjem, da so minljivi in da jih lahko močno ublažimo. Dejansko do take mere, da jih niti ne občutimo kot slabe.

Nekako tako, kot da vzamemo na pot dežnik (sedaj vemo, da bo deževalo) in ga odpremo, da ne bomo mokri. Morda le malo več vlage in kaka kaplja na ramenih ali malce mokre hlačnice. In to je vse. Ne bomo mokri ali premočeni!

Lahko pa se za začetek odločite le za opis vašega sade satija, ki obsega tudi splošen opis najpomembnejših elementov vaše natalne karte – prejmete 8- 10 minutni zvočni posnetek, ki ga poslušate kadarkoli želite! Ali  malo daljši opis vaše natalne karte in prejmete 27 do 30 minutni posnetek.

Morda začenjate nov posel, nov projekt in ne veste kdaj bi bilo najbolje za natančno ta projekt, ali pa vas preprosto zanima vaš najbolj ugoden dan v nekem obdobju (mesecu, letu..) – izračunam vam najbolj ugoden dan!

Ali pa razmišljate o novem imenu vašega podjeta, morda vaše novo ime – izračunam vam najbolj ugodno ime za točno določen namen.

Ali pa preprosto ne najdete odgovora na vprašanje ali je neka odločitev za vas primerna ali ni. Poiščem vam odgovor vesolja na vaše vprašanje, ki ga potrdim/preverim še skozi pogled v vašo natalno karto.

Pišite mi!

 

 

*vedska ali indijska astrologija, zapisano tudi kot Jyotish, Džjotiš, Djotish, Džotiš, Jotiš ali Đjotiš – vse je pravilno!

——

Vas zanima še več?

Pridobite poglobljeno znanje vedske astrologije preko djotiš izobraževanj:

Mini šole djotiša ali študija djotiša.

Kdaj se poslužimo tega znanja / informacij?

Ponavadi takrat, ko nam je težko, ko smo naleteli na probleme, težave…morda na področju partnerstva, službe ali pa lastnega zdravja. Ko nekako iščemo izhod iz situacije. Ali pa morda, ko smo na neki prelomnici, ko ne vemo kam bi krenili, kje se bo za nas bolje izšlo? Djotiš pomeni svetloba oz. je kreator svetlobe. Djotišin (tisti, ki pozna znanje džjotiša) nam narahlo odstre pogled v prihodnost, nam posveti na našo pot, da se ne spotikamo več in da ne iščemo zavezanih oči vrata, ki so morda tik pred nami.

Razlika med zahodno astrologijo in djotišem

Razlik med obema je precej, v tem kontekstu bi omenila zgolj dejstvo, da zahodna astrologija uporablja tropski zodiak (zodiak je razdelitev na dvanajst znakov), djotiš pa izvorni oz. sideralni zodiak. Sideralni zodiak (nepomični) je natančnejši in temelji na tisočletnih izkušnjah. Pomični in nepomični zodiak se pokrijeta enkrat v 25870 ali 27000 letih (zadnjič okoli Kristusovega rojstva). Omeniti velja še to, da sideralni zodiak uporabljajo vedski, kitajski, arabski astrologi ( 90 % vseh svetovnih astrologov).

Zakaj djotiš ni vedeževanje?

Napovedovanje prihodnosti nas vklene v nek čas in prostor, ko lahko samo čakamo in se veselimo ali bojimo prihodnosti. In če je prihodnost res določena, zakaj naj bi jo potem sploh spoznali? Če se nekaj mora zgoditi, zakaj bi se s tem obremenjevali? Če nas čaka kaj lepega, bomo morda nehali delati dobro, ker naj bi lepo samo prišlo…in če nas čaka slabo, bomo sedli v kot in s strahom čakali na dan »d«? Poleg tega ste morda že doživeli, da vam je bilo nekaj napovedano, zgodilo pa se je nekaj drugega.. Takrat rečemo, da je bila vedeževalka slaba oz. je bila dobra, če je uganila! Bistveno pri tem je, da vedeževanje (če je vedeževalka »dobra«) vedno temelji na naših dejanjih oz. slogu življenja, ki ga imamo sedaj in zanemari, da lahko marsikaj s svojo svobodno voljo, ki nam je vsem dana, spremenimo.

Kljub temu, da nam djotiš osvetli prihodnost namen djotiša nikoli ni napovedovanje prihodnosti ampak povečanje svobodne volje, s katero sami oblikujemo svojo prihodnost. Z znanjem djotiša razumemo svojo preteklost, sprejmemo svojo sedanjost in sokreiramo svojo prihodnost. Gre za aktivno vlogo posameznika: z drugačnim delovanjem v sedanjosti spreminjamo svojo prihodnost! Lahko bi trdili, da lahko izbiramo svojo prihodnost! Nismo več sovozniki v avtu, ampak vzamemo volan v svoje roke! Prav vsak to zmore! Djotiš pozna in nudi mnoga orodja, ki nam pri tem pomagajo.