Mantra Om Namo Narayanaya

joga, djotiš, shiatsu, ayurveda in vastu

Mantra Om Namo Narayanaya

OdgovorNapisal/-a Marta » Ne Apr 05, 2015 3:42 pm

Gre za eno najbolj znanih manter, ki je posvečena božanstvu Višnu, znanem tudi po imenu Narayana.

Ponavljanje mantre nam odpira vrata k ljubezni, uspehu, blagostanju , moči in osvoboditvi. To je mantra miru, ki prinaša ravnotežje v nas kot tudi v svet okrog nas. Kot vsaka mantra, nam tudi ta mantra nam daje fokus, nas vodi skozi meditacijo oz. našo vsakodnevno dejavnost, če čutimo, da smo se izgubili.

To je bila tudi osebna mantra Swamija Višnu Devanande, našega učitelja.

Mantra ni nekaj kar izrečeš, je namera v tebi, da to postaneš, kot ključ, ki bo odprl prava vrata. Sam postaneš ta ključ in del te prihodnosti, ki jih odpirajo vrata, ki jih iščeš. Če mantro uporabljaš na pravilen način, se ti odprejo nove dimenzije in nove izkušnje življenja. Mantra spreminja vibracije v nas, nas uglasi, da nismo več kot razglašen orkester ampak vse v nas zveni ubrano in usmerjeno k določenemu cilju.

Različne mantre aktivirajo različne energije v nas. Brez tega razumevanja mantra težko postane del nas. Zgolj ponavljanje mantre sicer postane dolgočasno. S pravim razumevanjem in pristopom, pomeni, če mantro prijazno sprejmemo vase in jo kot tako uporabljamo, pa lahko aktivira veliko nove kreativne energije v nas. To je kot da bi zdravnika, ki nas je prišel zdravit, spustil le v predprostor, mi pa bi ostali v dnevni sobi. Ne more nam pomagati na tak način.
Kaj je zlasti pomembno pri uporabi manter?
Zvok oz. pravilno izgovorjena mantra. Ni toliko pomembno kaj pomeni (um si lahko razloži pomen na več načinov), pravilen zvok oz. izgovorjava pa je tista, ki bo edina spreminjala vibracijo v nas. Man tre vam mora izgovoriti učitelj, ki je iste mantre slišal izgovorjene od svojih mojstrov. Le tako se ohrani energija, ki jo mantra vnaša v nas.

Na zadnjih vadbah joge smo mantro vnesli v Pozdrav soncu, tako je le-ta dobil še drugačno kvaliteto, če ste pozabili kako, me vprašajte na naseldnji vadbi, razložila bom tudi v Jogi za člane.
Om Ananda Djoti Karuna Svasta!

Marta-Karuna
Marta
Site Admin
 
Prispevkov: 538
Pridružen: So Sep 20, 2014 2:25 pm

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron