Vedska astrologija - študij

joga, djotiš, shiatsu, ayurveda in vastu

Vedska astrologija - študij

OdgovorNapisal/-a Marta » To Jun 23, 2015 5:58 pm

Če se še kdo odloča za študij in ga predvsem zanima: Kaj se pa sploh lahko naučim v prvem letu, je spodaj odgovor: zaključna naloga 1. letnika. Analiza osebe, ki sem jo razkrila po oddani /predstavljeni nalogi: to je Angelina Jolie. Objavljeno je v avtentični obliki, brez dodajanja, korektur in brez da bi bila objava "planirana". Izdelali sta jo dve študentki. Dodam še izjavo: Če bi vedeli, da bo objavljeno, bi se bolj potrudili :D

Vas zanima? Preberite: ;)

ANALIZA OSEBE – MM


Oseba je ženska, poimenovali sva jo MM, po prvih črkah najinih imen.

MM je Kark – rak – 4. To je »njen« raši, saj je v tem rašiju As v 1. bhavi, Karkov osnovni pomen je: čustva, um, materinstvo.

Kark je znamenje Čandre in prestavlja prsni kos kozmičnega bitja, predstavlja čustvenost. Najina MM je verjetno zelo občutljiva oseba, je prijateljska, skrbna, zaščitniška, ima dobro domišljijo in močno intuicijo. Nagnjena je k razmišljanju in želi delati za dobro drugih. Kark je gibljiv in vodni raši. Najina ženska je verjetno tudi zelo materinska, navezana na dom in družino, lahko tudi na narod in religijo, lahko pa bi bila v določenih življ. obdobjih ali situacijah tudi strahopetna ali brezvoljna.

Njen vladar je Chandra-Luna, ki je kot mati, kraljica, označuje intuicijo, um, občutke in dom. Njene pozitivne lastnosti so predvsem: gibljivost, hitrost, lepota, kreativnost, prefinjenost, skrbnost, prilagodljivost, nežnost, srčnost in sočutje; njene negativne lastnosti pa: plahost, pasivnost, negotovost, sramežljivost, površnost, nestabilnost, brezvoljnost, hladnost, zmedenost, pa tudi zloba.

Ch osebe MM je šla iz 1. bhave v 9. bhavo, torej 9 mest stran, kar je za osebo samo zelo dobro. Dobro je tudi, da Ch kot vladar nahaja v 9. bhavi, ki je bhava dobre karme in sreče, časti in uspeha, tu se nahaja tudi oče kot duhovni učitelj. Na tem področju se bo najini MM v življenju veliko dogajalo, verjetno ji tudi oče zelo veliko pomeni, Ch kot vladar pa ji tukaj pomaga in jo ščiti, čeprav je res, da je po Sad Balu šibka. V 9. bhavi se nahaja v drištiju z Ju in Ma in glede na to, da Ch nikogar ne sovraži, se pravi, da nima sovražnikov in glede na to, da jo imata tudi Guru/Jupiter in Mangal/Mars za prijateljico, je to dober drišti, čeprav so si po stopinjah vsi trije relativno blizu, se ne rivarijo med seboj. Dobro je tudi, da so vse tri grahe v 9. bhavi, saj tu grahe izražajo svoje najboljše značilnosti. 9. bhava je namreč tudi mesto duhovnosti, religije, tradicije, filozofije, državnih zakonov in prava, vrlin, dobrote in visokih idealov.

Glede na to, da 9. bhava predstavlja tudi visoko izobraževanje, profesorje, fakultete in univerze, podiplomski študij ter ozko specializirane in visoko izobražene profile, kakor tudi dobrodelna dela in prostovoljstva, bi lahko najino MM morda iskali na enem teh področij.
9. bhava pa označuje tudi dolga potovanja in odnose s tujci.

Gu se celo nahaja v lastni bhavi in je močan po Shad balu, je v lastnem dostojanstvu, kar je dobro za osebo, Ju jo podpira, daje ji srečo in modrost. Ne smemo pa čisto prezreti dejstva, da je Ju tudi vladar 6. bhave, iz katere pa bi lahko v 9. bhavo prinesel tudi nekaj težav, ovir, bolezni in sovražnikov. Lahko pa ima oseba veliko znanja na tem področju in rešuje težave, ovire ali bolezni drugih ljudi, kar se nam zdi bolj verjetno.

Ma pa je vladar 10. bhave, ki je bhava posla, akcije, osebinega delovanja in uspeha, je močan po Shud balu in je nevtralen in je verjetno na nek način posel oziroma aktivnost osebe prenesel v 9. bhavo, katere pomene sva že prej opisali; pomene bhave bo podrl s svojo energijo, pogumom in bojevitostjo.

V 1. bhavi, ki označuje, kdo smo, kaj smo, kakšni smo, se nahaja Venera/Šukra, ki prestavlja ljubezen, romantiko, zaljubljenost, plodnost in hrepenenje, predvsem pa lepoto in čistost. Najina ženska MM je torej ljubezniva in ima lepo telo.
Ve je močna po Shud balu, sicer pa ni v dobrem dostojanstvi, kar pomeni, da bi lahko izražala tudi svoje negativne lastnosti, kot so: zavajanje, pohlep, morda kakšna obsedenost ali odvisnost, flirtanje, ljubosumje ali zapravljivost. Verjetno pa teh negativnih lastnosti ne bo veliko izraženih, saj stoji Venera v kendri, v 1. bhavi in ne v kakšnem dustanu. Svoj drišti pa Ve meče tudi na 7. bhavo, na bhavo partnerstva, kar bi lahko pomenilo, da oseba morda ni najbolj zadovoljna s partnerjem, ali pa je morda ljubosumna, vseeno pa je do partnerja ljubeča in zapeljiva.

Je pa Ve vladar 4. bhave, ki predstavlja dom, osebo samo v svoji notranjosti in mamo osebe, kar lahko pomeni, da je oseba dobro povezana s svojim notranjim bistvom, pa tudi mama ji stoji ob strani in sta zelo povezani. V 4. bhavi ni nobene grahe.

7. bhava, bhava partnerstva, sicer nima nobene grahe, prejema pa, kot sva že omenili Venerin drišti. Je pa njen vladar, Saturn, šel v 12. bhavo, kar lahko pomeni, da je šel partner v duhovnost, še bolj verjetno pa v tujino, saj sva že ugotavljali povezanost osebe s tujino in z dolgimi potovanji. Sicer pa ta Saturn po Shudbalu ni preveč močan in glede na to, da se nahaja v dustanu, v 12. bhavi, osebi ne bo delal preveč »hudega«, čeprav mora malo paziti nanj, ker ga ima »za hrbtom«. Ima pa dobro dostojanstvo, kar lahko pomeni, da je partner osebe vztrajen, da je odnos trajen in resen ter zanesljiv, čeprav ne preveč vzhičen in romantičen. Lahko pa bi šel partner daleč stran, v izgubo….

V 2. bhavi, ki predstavlja prvo družino, govor-komunikacijo osebe in premoženje ter finance, pa tudi hrano, ni nobene grahe, njen vladar, Sy je šel v 11. bhavo, to je v bhavo prihodkov, prijateljstva in izpolnitve želja, Sy je močna po Shud balu in v tej karti nevtralna, kar pomeni, da bi lahko tu osebi pomagala, da si na podlagi premoženja in z dobro komunikacijo ustvarja dobre prihodke in ima veliko prijateljev ter se ji izpolnjujejo želje. Tudi sicer predstavlja vladar 2. bhave v 11. bhavi, da bosta denar in prihodki prihajal iz različnih virov, od prijateljev, vezi, poznanstev, preko ustvarjanja želja. Oseba je usmerjena k prijateljem in je močno povezana s svojo prvo družino, s starejšimi brati in sestrami, ki so lahko tudi bogati.

Nahaja se v jutiju s Ke in Me, juti ni preveč tesen po stopinjah, kar pomeni, da vsi lahko »dihajo«, Sy ima Merkurja za nevralnega, Merkur/Budh pa ima Surjo za prijatelja, kar spet pomeni, da je to dober juti, v dobri bhavi. Tudi Sy ostalih dveh ni skuril.

Budh je sicer vladar 12. In 3. bhave, kar pomeni, da bi lahko iz 12. bhave v 11. prinesel tudi nekaj izgub, ali pa prihodke in prijatelje iz tujine, kar spet lahko pomeni, da je oseba povezana s tujino, saj sva že v 9. bhavi omenili dolga potovanja. Iz 3. bhave pa bi lahko Budh prinesel pogum, energijo in vztrajnost, pa tudi prihodke in prijateljstvo s strani mlajših bratov in sester, če jih oseba ima. Ketu pa bi lahko predstavljal duhovnost, ali pa kakšne nenadne prekinitve, duhovne uvide, vlek k duhovnosti, pa tudi moč in potrpežljivost ter logiko.

Naj omeniva še 5. bhavo, kjer lahko vidimo otroke osebe, pa tudi znanje, kreativnost, učenje, logiko, šolstvo, učence, pa tudi zaljubljenost, romantiko. Bhava ima Rahuja, kar pomeni, da se tu osebi veliko dogaja, saj Rahu to področje na nek način razpihuje, lahko pa ga tudi kdaj zamegli. Vladarja pa sta Ma/Bu in Ketu, ki sta skupaj šla v 11. bhavo, v bhavo prihodkov in prijateljev ter uresničitve želja. To lahko pomeni, da oseba tudi z znanjem in učenjem pridobiva prihodke, da ji pri tem lahko pomagajo tudi otroci, ki so na nek način povezani z 11. bhavo. Vladar je šel 7 mest stran, kar je dobro za otroke in za osebo samo.
Skratka: polni: 9. (kon bhava – bhava moči) In 11. Bhava (upačaja bhava – rast skozi čas) – dobro za osebo, malo grah v dustanih, spet dobro za osebo.

Pa poglejmo še karmično os Ra – Ke: 5. – 11.: spet prihodki, prijatelji… Ra v 5. bhavi namreč močno vpliva na našo kreativnost, ki se zna izraziti na vseh področjih življenja. Paziti pa je treba, da oseba trdno stoji z obema nogama na zemlji, da je obilje kreativnosti ne odzemlji. Kreativnost se lahko kaže tudi skozi otroke, oseba pa naj pazi, da zaradi Rahujeve posesivnosti otrok ne veže preveč nase, ampak, da jim omogoči svobodo. Ketu lahko osebo s svojo pozicijo v 11. bhavi privede do finančnih dilem, lahko pa povzroči prihod nepričakovanih dobitkov in sposobnost služenja večjih količin denarja. Oseba pa bo imela večje notranje zadoščenje, če bo denar usmerila na nematerialne tokove. Ketu v 11. bhavi pa prinaša veliko dobitkov na duhovnem področju.

PLANETARNE JOGE

Oseba MM ima v svoji natalni karti naslednje planetarne joge:
- Hamsa mahapuruša joga, ki jo tvori Gu v Miinu (12) v kon bhavi (9. bhava). Ta joga označuje osebo eterične narave z duhovno močjo in čistostjo. Joga prinaša osebi velikodušnost, dostojanstvo in izjemen občutek za pravičnost. Običajno se osebe s to jogo poznane, dobro situirane in priznane v družbi, kar bi se lahko ujemalo s tem, kar sva o osebi že ugotovili.
- Močna RAĐA joga med Ju, Mo, Ma v konu – v 9. Bhavi – v jutiju. Rađa pomeni kralj in nakazuje na kombinacijo grah in bhav, ki prenese uspeh. Gre za povezanost vladarja kendre (v najinem primeru Ma in Ch/Mo) ter kona (v najinem primeru Ma in Gu) in kaže na povezanost sedanjih aktivnosti (kendra) s karmičnimi vplivi iz preteklosti (kon). Kendra bhave prav tako opisujejo našo okolico, v kateri živimo, kon bhave pa našo subjektivno resničnost, stališča in prepričanja. Ko se zunanji in notranji tvorci skladno spojijo, je tu rezultat: uspeh, bogastvo, vpliv in slava. Lagna osebe Kark ima Mangalovo rađa jogo karako – Ma 5.vladar in 10.vladar. Vidimo tudi Dharma karma adipati jogo, ki je zelo zaželena oblika v karti, ker je zelo tvorna in uspešna. Oblikujeta jo namreč vladarja 10. in 9. bhave (Ma in Gu). Drištijev malefikov tu ni in juti je tesen (znotraj 10 stopinj). Oseba s to jogo je iskrena, duhovna in poštena.
- Te iste grahe v 9. bhavi tvorijo tudi Dhana jogo, to je joga za bogastvo, saj gre za juti vladarjev 1.,5., in 9. hiše.
- Chandra Mangala joga, saj sta Chandra in Mangal v jutiju v 9. Bhavi. Ta joga nakazuje na prihodek od uslug, hotelov, restavracij, hrane, pa tudi, da oseba zna dobro ravnati z dljudmi.
- Gađa kešari joga, ker je Guru združen z benefikom Chandro. Ta kombinacija prinaša osebi inteligenco in bogastvo. To jogo pa verjetno nekoliko moti tudi vpliv Mangala v tem istem trojnem jutiju, saj je Mangal malefik.
- Opazili pa sva tudi Lakšmi jogo, pri kateri so 9. vladar in Šukra v visokem dostojanstvu v kendri ali konu. 9. Vladar Jupiter je v lastnem dostojanstvu v konu (9.bhava), Šukra pa je v kendri, saj je v 1. bhavi, ampak ni v visokem dostojanstvu, zato v to jogo nisva čisto prepričani. Ta kombinacija pa tudi prinaša bogastvo in obilje.


NAKŠATRE ali ČANDRINA OZVEZDJA

Nakšatra lagne je Punurvasu, ki ji vlada Jupiter/Guru. To opisuje najino osebo kot osebo lepega vedenja, rada ima resnico in je polna vrlin, skromna, sočutna, marljiva, pametna in skromna. To nakšatro upravlja božanstvo Aditi, ki predstavlja celoto in nedeljivost, to je žensko božanstvo. Je simbol tulca za puščice, predstavlja pripravljenost brezmejne energije za neprestano ustvarjanje.

Nakšatra lagneša (Chandre) je Revati, ki ji vlada Merkur/Budh. Najina oseba MM je torej zelo sočutna, intuitivna, srečna, neodvisna in slavna. Je nežnega izraza. Božanstvo te nakšatre je Pušan, tisti, ki čuva pot, nudi zatočišče in pomaga drugim. Za Revati nakšatro so značilna potovanja vseh vrst, kakor tudi tok časa. Dobra Revati da dobre gostitelje, prijatelje in pomočnike.

DAŠE

Trenutno oseba živi Venerino obdobje, ki se je pričelo 31.10.1995 in se bo kmalu končalo, in sicer 31.10.2015, ko bo nastopilo Sy obdobje. V teh letih se osebi torej veliko dogaja na področju sebe same in na področju partnerstva ter vsekakor kreativnosti in lepote. Za nastopom Sy obdobja pa se bo aktiviralo področje prihodkov, uresničevanja želja in prijateljstva.

TRANZIT

Tranzitni Gu v 1. bhavi prekriva Venero v natalni karti in ji daje modrost, srečo, ter širi njen vpliv in moč, daje ji miren um in meče pa tudi drišti na 7. bhavo, na partnerstvo, kar potrjuje dašo, ki živi, torej Ve – partnerstvo. Tranzitni Sa v 5. bhavi vpliva na natalnega Rahuja, kar pomeni, da se oseba tudi veliko uči, da morda trenutno trpi zaradi svojih otrok ali ima trenutno z njimi kakšne težave. Ta Saturn pa meče svoj drišti tudi na partnerstvo, prihodke in na prvo družino in premoženje.
Tranzitni juti Ke Mo v 9. bhavi lahko pomeni, da ima oseba trenutno kakšne težave s čustvi, stisnjena čustva, ali pa se to trenutno dogaja osebinemu očetu, ta jutri pa prekriva dober natalni juti med GU-Mo-Ma, kar res lahko pomeni, da ima oseba trenutno morda kašne težave s čustvi, ali prekinitve. Oseba pa ni v sade satiju, iz česar sklepava, da vse skupaj le ni tako hudo.

Tranzitni juti Me-Ma v 11. bhavi pa samo še krepi močan natalni jutri v 11. Bhavi, torej prihodki prihajajo.
Oseba naj uravnoveša oziroma harmonizira svojo Venero, kar lahko stori z donacijami ob petkih, ko darujemo umetnikom ter Chandro z donacijami ob ponedeljkih, ko se donira predvsem materam, materinskim domovom in ženskim institucija. Svoje močne, dobre in dobro postavljene grahe (Me, Sy, Gu, Ma) pa lahko krepi z ustreznimi barvami, prehrano, mantrami, vsekakor pa osebi priporočava tudi meditacijo.

NAVAMŠ ali D-9 delna karta

Delna karta D-9, to je navamš, je zelo pomembna pri vsaki analizi. Kaže namreč na notranje zmogljivosti osebe, na naravne danosti in sposobnosti, kako bo notranji človek doživljal vzpone in padce, torej notranjost osebe.
1., 5. In 9. bhava iz navamš karte nam kažejo resnično naravo in sposobnosti osebe, to je NAVAMŠ TRIGON. So rezultat pridobljenega znanja preteklih življenj, pa tudi globoke želje.
V najinem primeru vidimo v teh treh bhavah:
- V 1. bhavi ni grahe, vladar Ch osebe MM pa je šla, iz 1. bhave v 6. bhavo, torej 6 mest stran. To bi lahko pomenijo, da se oseba v sebi srečuje tudi s težavami in ovirami. Ker pa je 6. bhava razvojna bhava, si lahko oseba glede tega veliko pomaga z delom na sebi, donacijo, dobrodelnostjo….
- Tudi v 5. bhavi osebine notranjosti nima grahe, vladar Sa pa je šel v 11. bhavo, kar lahko osebi globoko v njej daje nekaj trpljenja na področju prihodkov, prijateljstva in uresničevanja želja, daje pa ji tudi vztrajnost, trajnost ter disciplino, ki ji bo pri pridobivanju prihodkov samo pomagala.
- V 9. bhavi navamša pa je Ke, ki bo osebo globoko v njej lahko popeljal v duhovnost, ji dal kašne notranje uvide in prekinitve.
- V oči nama pade tudi Guru v dustanu, v 8. hiši, ki nama daje misliti, da se oseba skozi življenja tudi notranje preobraža, da tale Gu skozi potek reinkarnacije širi njene preobrazbe.


Povzetek

Najina oseba MM je torej lepa, ljubezniva in srečna ženska, intuitivna, neodvisna, slavna in hkrati sočutna ter resnicoljubna. Veliko potuje, ima dobre prihodke in je premožna, veliko pa ji pomeni tudi dom in družina, tako prva kot druga oziroma lastna družina. Samo še spoznati jo moramo vsi skupaj……


Krško, 23.5.2015
Om Ananda Djoti Karuna Svasta!

Marta-Karuna
Marta
Site Admin
 
Prispevkov: 539
Pridružen: So Sep 20, 2014 2:25 pm

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron