JOGA HIŠKA ter pravila, ki veljajo na jogi

 JOGA HIŠKA

Prijetna, topla in varna, kjer bo doživetje joge, meditacije in vsega, kar bo še našlo mesto v tem otočku tišine in topline, še bolj doživeto in prijetno! Popolnoma ekološko in trajnostno zgrajena hiška (slama, les in glina, talno gretje s toplotno črpalko), v kateri se zagotovo vsak prijetno počuti

Opremljena z blazinami za jogo, bolsterji in manjšimi blazinicami za sedenje ter nekaj lesenimi stoli. Posebej lepo zažari, ko se zmrači in jo razsvetli nežna in mehka svetloba!

 

  

 

 

Dne 21. 10. 2017 je bila ta naša hiška predstavljena na nacionalni TV, poglejte si kratek prispevek:

Kje smo?

Nahajamo se ob glavni cesti, ki vodi na Senovo, naslov je Titova cesta 20 a, Senovo. Malo pred Spar-om, na desni strani, če se peljete na Senovo.

Natančneje:

Iz smeri Brestanica: peljete se proti Senovem in na levi vidite tovarno embalaže Dr Smith (bivši Duropack), dalje bo na levi otok s Kostak kontejnerji, sicer peljete še malo dalje. Na levi vidite opuščeno parkirišče in še čisto malo dalje. Pri oglatem ogledalu ste pozorni, upočasnite, dalje je še okroglo ogledalo na levi in takoj za tem je naša joga hiška. Če zgrešite lahko peljete 400 m dalje do Spara, tam obrnete (ali opravite še kak nakup, saj je trgovina odlično založena) in nazaj, sedaj bo na levi vidna hiška, ne morete zgrešiti – bela, nizka podolgovata (glej foto zgoraj).

Parkirate lahko tudi na bližnjih javnih parkiriščih.

Parking  pred samo joga hiško (klikni).

PRAVILA, ki veljajo na jogi oz v Joga hiški: Obvezno razkuževanje rok z gelom ob vhodu oz. umivanje rok v sanitarijah ob vhodu. Upoštevajte razdaljo med vami, ki je določena že s postavitvijo blazin. Zaželena je uporaba lastne, ki jo položite na že pripravljeno. Vse blazine in tla bomo redno razkuževali. Priporočam tudi brisačko, ki jo položite na blazino pod glavo. Če uporabljate blazinice za oči, ki so na voljo v joga hiški, si vedno pod njo položite papirnat ali bombažen robček. Upoštevajte tudi odmik, ko zapuščate ali vstopate v dvorano. Obraznih mask med samo vadbo ne potrebujete, vendar prosim pridite z masko in odhajajte z njo. Ko se namestite na blazino, jo odložite.  Če kašljate, prosim uporabite svojo obrazno masko, robček oz. kašljajte v rokav.  Ne vstopajte, če imate vročino, če vam je odrejena karantena oz. ste bili v tesnem stiku z okuženo osebo (pozitiven test). Te vadbe boste lahko prenesli!

Vsako vadbo, ko vas ni bilo zaradi okužbe (korona, gripa, viroza z vročino) in drugih obolenj ali poškodb, ko ste vsaj tri dni izostali od službe, lahko prenesete v naslednji mesec oz. takoj po izteku bolniške odsotnosti. Prenesete lahko tudi čas, ko in če vam je bila s strani NIJZ odrejena karantena.

Vse ostalo – prehlad, blaga viroza, trenutno slabo počutje, a ste bili v službi oz. dopust, potovanje, predstava, sestanek, lahko izkoristite v drugem terminu v istem tednu ali do  meseca, ko imate plačano mesečno ali več-mesečno karto – se pozanimajte, če je mesto, sicer dobite zvočni posnetek vadbe.

Vrata bomo zaklepali in vaše torbe puščali v predprostoru ali na lesenih stopnicah, zato prosim pridite vsaj pet minut pred začetkom. Če se zgodi zamuda, potrkajte na okno, kjer sedi hišni palček, bomo slišali in pridem odpret takoj, ko končamo uvodno sprostitev.

Skupine ob petih: v dvorani bom  pol ure prej, če kdo želi pogovor z mano. Skupina ob sedmih: v dvorani bom na voljo po vadbi. Za vas je hiška odprta 15 minut pred sedmo. Vmesen čas je namenjen, da se čimprej napravi prostor za novo skupino.

Skupina v Krškem:  smiselno pravilom v Joga hiški, tam imate svojo blazino.

Res si želim: naj vas pravila ne omejujejo, naj vam dajo občutek varnosti, ki vam jo s hiško na jogi ponujava!

 

Bi želeli, da vas obvestimo o novostih? Prijavite se tule:  NOVIČNIK Moje joge