Joga kot pot osebne preobrazbe

Zakaj sploh pomislimo, da bi začeli vaditi jogo?

Je to morda modni trend v svetu? So to  bolečine v hrbtu, otrdel vrat, nespečnost, nervoza, čustvene težave? Ali morda želja po oblikovanju telesa, druženju, mlajšem videzu? Da preskusimo nekaj novega? Vsak motiv je vreden.

In kaj nas znova in znova vrača k jogi, tudi ko svoje probleme že bolj ali manj uspešno odpravimo?

Se morda nekaj vendarle zgodi medtem, ko raztegujemo , krčimo, napenjamo, sukamo in sproščamo  svoje mišice? Je kaj na tem? Dopuščamo to možnost?

Tisti, ki smo prehodili to pot vemo, da se v nas porodi povsem neznan občutek. Morda prvič zgolj  za trenutek občutimo nekaj magičnega, nekaj kar se nam zdi novo pa vendar hkrati tako domače. Morda smo se dotaknili dela sebe, za katerega nismo vedeli, da obstaja, nekaj na kar nismo bili pripravljeni, a nekaj po čemer smo hrepeneli.

Pot se začne s prvim korakom. Pot transformacije. Svet, ki združuje telo, um in duh,  je poseben svet, ki si ga moramo na nek način zaslužiti, da nas sprejme, da se nam odkrije. Moč te izkušnje lahko dalje  ponesemo v vse plasti svojega bivanja in nikoli ne moremo več ostati enaki.

Zato je joga nekaj povsem drugega kot zgolj telovadba in sprostitev telesa.  Če niste pripravljeni, če se ne želite spremeniti,  potem joga ni za vas.