Učitelji V Moji jogi

V svetu je več šol, ki učijo jogo, naše društvo sledi načelom največje in na zahodu najbolj znane šole, katere utemeljitelj je Swami Sivananda, ki je svojo pot začel kot zelo uspešen zdravnik, a se je kasneje posvetil proučevanju joge.

Za učenje joge se vsi učitelji izobražujemo v tujini in si tako pridobimo diplomo, ki jo podeljuje “The international Sivananda yoga vedanta centre, Quebec, Canada”.

Pridobljena diploma predstavlja potrdilo o poznavanju filozofije joge, tehnik meditacije, pranajame, hatha-joge in osnov anatomije. Diploma podeljuje naziv Yoga Siromani.
Poleg pridobljene diplome učitelji vsako leto redno dopolnjujemo svoje znanje.

Diploma_joga1

 

Marta Perčič

Jutranja_vadba_16

Že kot otrok sem vseskozi telovadila in se gibala. V osnovni šoli sem trenirala športno gimnastiko. Ker sem v času študija ter v času prve zaposlitve pogrešala vadbo telesa, sem odkrila jogo. Sprva kot telovadbo, sčasoma, pa sem odkrivala nova obzorja in nove vsebine, ki jih joga nudi. Z jogo se tako ukvarjam že od leta 1992.. Začela sem sama z vadbo po t.i. modri Sivanandini knjigi “Joga”, ki me je takoj pritegnila. Znanje sem izpopolnila z vadbo v organizirani skupini Joge v vsakdanjem življenju ( utemeljitelj Paramhansa Swami Maheshwarananda, ki je danes bolj znana v vzhodni Evropi), kjer sem se spoznala z načeli drugačne šole joge in kasneje ob proučevanju načel drugih šol, npr., Bihar School of Yoga, poglabljana in širila svoja obzorja.

Napočil je čas, ko sem želela svoje znanje nadgraditi in ga deliti z drugimi. Odločila sem se za Sivanandin učiteljski tečaj joge v Kitzbuhlu – Avstrija, kjer sem si poleg diplome, ki me uvršča med mednarodno priznane učitelje joge, pridobila veliko novega znanja in kjer sem predvsem skozi lastne izkušnje ugotovila, da vse tisto, kar sem se naučila v tej šoli dejansko drži. Poleg teoretičnega znanja je v tej šoli velik povdarek tudi na praktičnem delu, kjer sami preiskušamo učinke jogijskih tehnik.

Poleg znanja o jogi skozi svoje življene gradim, iščem in spoznavam še različne druge tehnike duhovega razvoja. V množici vsega kar nam današnji trg nudi, se trudim izbrati najbolje oz. tisto, kar lahko s pridom uporabim tako pri svojem osebnem razvoju, vsakdanjem življenju, kot tudi pri posredovanju znanja na svojih tečajih. Ob vsem tem se trudim ostati čimbolj “prizemljena”. V vsakdanjem življenju je ohranjanje stika z družbo in načinom življenja, ki nam je v tem času in tej dimenziji dano, to še kako pomebno. Sem poročena, mati treh sinov. Končala sem študij tehnične in družboslovne fakultete.

Moje vodilo je, da tehnike joge, kakor tudi različne tehnike duhovega razvoja čimbolj približati ljudem na način, ki je v današnjem času najbolj sprejemljiv oz. prijazen. V sklopu druženj z mano se bom tako trudila, da vam posredujem svoje znanje, ki sem ga pridobila skozi različne delavnice, seminarje tečaje na temo joge in duhovne rasti.

Spomladi 2010 sem v sklopu proslave ob krajevem prazniku prejela priznanje KS Brestanica za 5 letno vodenje joge in vzpodbujanje k zdravemu načinu življenja.

Še več o meni in mojih referencah, najdete tule.

Irena Jejčič (prej Lošdorfer)

Irena

  • TTC (november 2012 – Indija)
  • Rainbow kids yoga teacher ( 2014, Zagreb)
  • Aeq metoda (klinična somatika) – učitelj 1.stopnje – januar 2017
  •  DNS (dinamično nevromišična stabilizacija) – 1.stopnja, september 2018

Z jogo sem se srečala že v zgodnji mladosti. Spomnim se svoje prve knjige o jogijskih vajah, ki sem jo prinesla domov iz knjižnice. Pa sem poizkušala, tako kot je bilo narisano v knjigi.

Poleg vadb joge pa sem poizkušala še marsikaj drugega: od gimnastike, plesa, aerobike, borilnih veščin tudi plezanja. Bil mi je izziv, sprostitev in stik z lastnim telesom. Ta pravo srečanje z jogo pa sem doživela na izobraževanju za joga učitelja.

Iz Indije domov sem prišla pripravljena, da delim svoje znanje in izkušnje. Kot socialna delavka in vzgojiteljica sem lahko svoje znanje uporabila tudi pri svojem delu. Kmalu pa sem pričela učiti sosede, prijatelje in znance doma, v naravi, pod starim kozolcem, kar daje svojevrsten čar. Tako sem se počasi gradila in z odločitvijo, da učim tudi kot učiteljica v Društvu Moja joga, želim znanje nadgrajevati in ga deliti.

___________________________

 

 V prejšnjih letih, pa so v sklopu našega društva pridobivali znanje in ga delili z vami:
  • Anja Zorko
  • Matjaž Škoberne
  • Vesna Arnšek