JOGA OBRAZA

JOGA OBRAZA

Tisti, ki me poznate, veste, da sem bila sprva silno skeptična do tovrstne joge, poletje pa je bil čas, da sem jo preskusila. Vsak dan dva do trikrat, sistematično korak po koraku. Čeprav vidnega učinka po 1 mesecu še ni bilo, sem ga opazila po dveh.

Predno me vprašate: Ne , to ni joga po metodi Savite Atai!

To jogo poznam, vendar poznam tudi druge, ki  učijo jogo obraza. Avtorica oz bolje navdih  te joge, ki je najbolj zastopana v mojem tečaju, ni več rosno mlada, bliža se petdesetim, živi in dela v Californiji in ji res zaupam! Sama joga je precej sistematična in obsežna, sama pa sem jo dopolnila z znanjem, ki ga že imam, torej s telesnimi položaji še posebej koristnimi za obraz, z ayurvedo, ki se v delih dotika tudi posebej obraza ter kitajske medicine, ki sem jo spoznavala preko izobraževanja za Shiatsu terapevta v Grazu. Kaj obsega: vaje za čelo, oči, nos, usta, brado in vrat; vaje za glajenje gub ob nosu in okoli ust ter na vratu ter ročni mini lifting obraza. Če vse te vaje šeštejem, jih je okoli 70!  Res pa je, da se nekatere ponovijo, saj delujejo na več delov obraza skupaj. Vaje izvajate oz ponavljate tudi, ko počnete nekaj drugega, gledate TV npr ali vozite avto, berete…le naučiti se jih moramo skupaj! In jih ponavljati, da se jih tudi vaše telo zapomni! Za pokušino sem objavila kremo za nego telesa in obraza z vrtnicami, v tej jogi obraza se bomo prav tako naučili kako jo pravilno nanašati na obraz – katerokoli kremo že uporabljamo. Poleg tega pa vam bom še svetovala kako izdelati naraven tonik za obraz, naraven lip balm, naraven deo (kot Neli Pot) in še veliko drugega

Strinjam se, da s pravo izvorno jogo ta joga nima veliko skupnega, pa vendar, uporabljala jo je že Kleopatra in roko na srce: ni nam vseeno za naš videz. Obraz bo bolj prekrvavljen, mišice manj uplahnjene, lička bomo dvigovale, kljubovale bomo težnosti. Ne gre pa zgolj in samo za izgled, vaje za obraz pomagajo tudi organom v telesu!

Ker pa jo imenujem joga, jo kot joga učiteljica z več kot četrt stoletja prakse in učenja, moram izpeljati  tako, da res zasluži ime Joga in ne le trening obraznih mišic. Dodane bodo ključne asane za prekrvavitev obraza, dihalne tehnike za vnos več kisika v kri (ker kri potuje tudi po obrazu), poskrbele bomo tudi za zdravje hrbtenice in lepšo držo, saj gre za zdravje in lepoto celega telesa  ter  sprostitev (vse fokusirano najbolj na obraz), sprostitev potlačenih čustev, ki se hočemo-nočemo zrcalijo na obrazu, da se vse, kar bomo naredile lepo vgradi v nas.

Lahko bi rekli Welness za ženske, da bomo bolj sijale tudi od znotraj navzven!

Pa še BONUS delale bomo vaje tudi za dekolte in lepoto ter  zdravje prsi – ker vse to sodi v komplet lepšega videza. Dodale pa bomo še globljo komponento lepote obraza: duhovno in čustveno in tako z vsemi orodji v enem kompletu skrbele za mladosten,  žareč, sproščen in svež videz obraza.

In tako se bomo počutile bolje in bomo bolj samozavestne!

Cena: 135 EUR za deset srečanj!

Po želji bo določen še dodaten termin predstavitve. Skupina bo omejena na največ 12 udeleženk, da se bom res lahko posvetila vsaki od vas.

Joga bo potekala ob petkih, prvo srečanje: petek, 5. januar ob 18. 30  zakaj pa je petek še posebej dober dan za jogo obraza, vam razkrijem na prvem srečanju). Prijavite se najprej informativno na moj mail (označite – za jogo obraza), ko vas potrdim, vplačate akontacijo 35 EUR, ki vam zagotovi mesto.

TRR za nakazilo avansa /35 EUR): SI56 6100 0000 6467 822, odprt pri Delavski hranilnici na Marta Perčič, s.p., Cankarjeva cesta 48, Senovo

Tečaj joge obraza bo potekal v desetih zaporednih srečanjih po dve šolski uri. Torej okvirno od januarja do konca marca (morda bo vmes kakšna vadba zaradi višje sile – sneg, zadržanost, odpadla). Zagotavljam pa vam, da bodo vaši obrazi zažareli!

Po zaključku pa se bomo  še dobivali (po dogovoru 2 do 4 x mesečno) da osvežujemo znanje in vadimo skupaj!

.

 

 

Tečaj   meditacije

Če želimo v tem turbulentnem času, polnem izzivov ostati mirni, zbrani in osredotočeni; če se zavedamo, da potrebujemo tudi večerno notranjo higieno – higieno uma, da skrbi in težav ne nosimo v naslednji dan, potem je morda čas, da se resnično naučimo MEDITACIJE. Tečaj je zasnovan na vsem, kar sem se v mojih letih učenaj joge, torej okoli 25 let, naučila o meditaciji. In ne le naučila, tudi preskusila v praksi. Obiskala sem vrsto tečajev meditacije in sestavila program, ki vas bo najprej pripravil na meditacijo – veliko sprostitve in dihalnih tehnik, vaj iz čuječnosti in dalje v enostavnejše tehnike koncentracije (tratak) pa vse do čisto prave meditacije. In ker so starodavni rišiji vedeli, da če žeijo meditirati, morajo poskrbeti za stabilno telo, bomo vmes naredoli nekaj enostavnejših asan oz, pretegnili telo, ga malce razgibali. Vse bo šlo zelo nežno. Meditirali boste lahko sede na stolu ali na blazini – odvisno od vaših zmožnosti.

Lahko rečem, da gre za edinstven program ravno v času, ko se začnemo bolj obračati vase.

_____________

Tečaj je potekal od 7. oktobra do 18. novembra 2017. Zbiramo informativne prijave za naslednji tečaj meditacije, ki se bo pričel po 1. 1. 2018. Potekal bo ob sobotah od 18.00 do 19.30.

Cena: 100 EUR  Predvidoma osem srečanj po dve šolski uri.

 

AYURVEDA ZA ŽENSKE

V soboto, 30. september ob. 9.30 v centru Qlandija, Krško

Ayurveda je starodavna znanost, ki izvira iz Indije. V dobesednem prevodu je to veda o življenju. Veda o celostni obravnavi človeka, ki uči, kako živeti v harmoniji z naravo. V okviru male šole ayurvede boste spoznali:

  • osnovne teorije ayurvede,
  • kaj so doše (vata, pitta in kapha) in kaj so gune,
  • katere telesne tipe poznamo in kateri je vaš telesni tip,
  • določitev individualne doše (rojstne in zlasti trenutne),
  • priporočena prehrana za vaš telesni tip,
  • seznam priporočene in odsvetovane prehrane za vse tri telesne tipe,
  • priporočila glede čakre, ki jo je potrebno usklajevati (iz vaše natalne karte, ki služi tudi določitvi doše),
  • priporočila glede dnevne rutine oz. življenjskega stila – za vas in za ostale tipe doš.

V drugem delu, pa se bomo posvetili ŽENSKIM TEŽAVAM (težave z menstruacijo, težave z rodili, menopavza…). Spoznali boste kako si lahko pomagate z načeli in nasveti, ki jih ponuja  ayurveda.

KDAJ: sobota, 30. september 2017, od  9.30 do okvirno 16. ure.

CENA:  85 EUR (75 EUR za člane Društva Moja Joga).

PRIJAVE do zasedbe prostih mest.. Zaradi določitve osebne doše bomo rabili vaše rojstne podatke! Skupina je omejena na največ 7 oseb!

Vsaka udeleženka prejme uporabno darilo!

Naslednji termin:  zbiramo informativne prijave!

______________________________