PRANA JOGA

Joga, ki sem jo poimenovala Prana joga je izjemno nežna in blaga oblika joge. V primerjavi z že znano Sivananda jogo, obsega manj asan, več različnih tehnik sproščanja, vodenih meditacij, vizualizacij – delo s čakrami, energetskih vaj, pranajame – dihanja in asan, ki so še posebej koristne za vsakodnevno domačo prakso ter asan za posamezne čakre. To vrsto joge lahko lepo kombinirate s klasično Sivananda jogo, če npr. hodite na jogo 2 x tedensko oz. jo izberete, ko se ne počutite dovolj fit za Sivananda jogo. Morda zgolj stvar obdobja, ko se počutite slabše ali pa ste sicer slabše gibljivi in potrebujete bolj nežno vadbo.

Zelo primerna je za okrevanja po različnih operacijah oz. za generacijo 50+.

Samo za ženske! ZAČNEMO 4. OKTOBRA ob 18.30 v OŠ Brestanica!

Prva vadba brezplačna,  za oktober promocijsko 20 EUR za vse (4 vadbe po 90 minut), dalje pa 35 EUR oz. 30 EUR za enako 4 vadbe in veliko napotkov za jogo doma!

Zadržimo okvirje joge, ki jo že poznate, zmanjšamo čas izvajanja asan, pozdrav soncu je prilagojen za vsakogar (sede na stolu ali ob stolu) z manj ponovitvami, dodamo več dihalnih vaj, sprostitve in še kaj, kar vam bo zagotovo zelo všeč in česar ne najdete nikjer drugje!

In če ste v dilemi ali ste vpisati v začetni tečaj ali Prana jogo naj vam svetujem: Lahko začnete v začetnem tečaju in če boste po mesecu dni začutili, da vam telesni položaji manj odgovarjajo oz. bi želeli več sprostitve in več energije z manj telesnega “napora”, (čeprav joga nikoli ne sme biti napor, morda pa sami ne zmoremo zaradi telesnih omejitev), potem se po mesecu dni lahko enostavno prestavite v skupino Prana joga. Začetki so podobni v obeh skupinah, zato tudi nikakor ne bo odveč del vaj znova ponoviti.

Vam pa zagotavljam, da ne morete zgrešiti ne v Začetnem tečaju, ne v Prana jogi! 🙂

Tako kot za ostale vadbe, se tudi za Prana jogo prijavite preko spletnega obrazca.