Razkošna krema za obraz in telo z vrtnico

Pripravimo si zlatorumeno izjemno bogato in dišečo kremo za obraz (in telo). Potrebujemo Olje pšeničnih kalčkov z dodanim vitaminom E (npr. A. Vogel – lekarne) in mandljevo olje (npr. Bergland). Oboje skupaj cca 50 gramov (približno pol vsakega), dodamo še 7 gramov čebeljega voska (luskine npr. Favn – lekarne, da se lažje raztopi). V mandljevem olju raztopimo čebelji vosek (vodna kopel). Ko se malce ohladi, dodamo E-olje pšeničnih kalčkov. V drugi posodi si pripravimo destilirano vodo – 30 g in vanjo dodamo 10 kapljic olja damaščanske vrtnice (izberemo res kvalitetno eterično olje). Počasi dolivamo oljni del in mešamo z metlico mešalnika, da nastane zmes podobna zlati majonezi. Lahko dodamo še hilauronsko kislino, če jo imamo. Nalijemo v čist kozarček. Kar ostane v posodici za stepanje, pa zvečer vtremo v celo telo! Ničesar ne zavržemo. Krema popolnoma brez konzervansov, sestavine pa natančno take, ki najbolj koristijo obrazu in telesu. Ker je koža naš največji organ ni vseeno, kako ravnamo z njo in kaj damo nanjo.

Taka krema ostane sveža v hladilniku vsaj 4 mesece, sama uporabim majhno lično posodico, ki jo imam v kopalnici na polički in jo polnim z novo kremo iz hladilnika.

In zakaj ravno vrtnica?

Olje vrtnice velja za eno od najbolj dragocenih v kozmetiki. Kraljica cvetlic! Zdravi vnetja na koži, hladi, deluje antidepresivno, vlaži, pomaga pri zaprtju in glavobolu, čisti jetra, oljaša boleče mentruacije, premočne menstruacije, je tonik za maternico in pomaga pri težavah v menopavzi (rosacea ipd). Hkrati skrbi, da ostane naše srce odprto za ljubezen in da ostanemo povezani. Zlasti pa naredi kožo lepo in sijočo, deluje antiseptično, pomlajevalno. Vrtnica je zagotovo izbira št. 1, ko gre za našo lepoto!