Se vas loteva glavobol?

Ponujam vam preprost nasvet, ki bi morda pomagal, če se vas je lotil glavobol.

Vzemite si vsaj pol ure zase, pripravite si hladen obkladek za čelo in vročo/toplo kopel za noge. Namestite se v polsedeč položaj, nogi v banjico z vodo (seveda lahko tudi termofor iz npr koščic, ki ga prej segrejemo v pečici), na čelo pa položite hladen obkladek. Ugasnite luči oz. si pustite zgolj nežno lučko, morda nekaj kaplic eteričnega olja v vodo in se osredotočite na počasno  trebušno dihanje. Če gre, skušajte podaljšati izdih.
Toplota pri nogah in hlad pri glavi je tisto, kar sicer želimo doseči pri sebi – hladno in mirno čelo in energija v nogah – in ne obratno. Prana se lepo usmeri navzdol, posledično bolečina mine. Poskusite, preden sežete po analgetiku!

child

Lahko pomaga tudi na zgornji fotografiji predlagan položaj – brez kopeli nog, zgolj morda hladen obkladek pod čelom, če ga ravno imamo pri roki in če nam ustreza v tem položaju. Prana se lepo vrne na svoje mesto v pranastan, glava tako postaja mirnejša in bolečina izgine. pomaga tudi pri trenutnem nemiru, ki bi morda lahko prerasel v glavobol.