Shiatsu je sprostitvena ali terapevtska masaža.

Shiatsu

Dotik je bistvo vzhodnjaške medicine. Vsi potrebujemo dotik in Shiatsu nam daje čudovito priložnost, da ga izkusimo. Na ta način, s pravim dotikom na pravem mestu, se v našem telesu pričenja čudovit proces samozdravljenja. K dotiku dodamo še različne tehnike raztezanja telesa, kar skupaj tvori nežno fizično terapijo, ki ima korenine tako v klasični orientalski masaži kot tudi akupresuri.

Kaj sploh je shiatsu in kako deluje?

Shiatsu mnogi imenujejo masaža, vendar gre za globlji poseg v človekovo fizično kot tudi astralno (vitalno, mentalno, intelektualno) telo. Shiatsu terapevt izvaja pritiske, raztege in sproščanje telesa prejemnika, ki je za razliko od klasične masaže oblečen v udobna oblačila. Shiatsu ne deluje le na mišice, kot klasična masaža, temveč tudi sklepe in celoten energetski sistem prejemnika. Zlasti pri obravnavi trebuha (hare) se uravnovesi celoten sistem v telesu. Shiatsu je hkrati terapija in preventiva, pa tudi oblika sprostitve telesa, uma in čustev. Zviša nam raven energije v telesu, prepreči motnje, ki lahko nastanejo zaradi porušenega vitalnega dela telesa, zaradi preobilice stresa in naprezanja in daje prijeten občutek popolna harmonije.

CENIK

Predlagam osnovno terapijo za prijetno počutje in odpravljanje posledic stresa, za sprostitev zategnjenih mišic v hrbtu, ki traja 40 do 45 minut, s pogovorom 60 minut. Cena 35 EUR.

Če pa želite zgolj preskusiti, kako je sploh čutiti shiatsu, se lahko prijavite na krajšo mini terapijo, v trajanju 25 minut za ceno 20 EUR. V tej terapiji se osredotočim na vašo hrbtenico, ramena in cel hrbet, poleg tega pa po želji še nogi in stopala.

Na terapijo pridete udobno oblečeni, shiatsu se izvaja na preko oblačil – tanke majice in hlač.

PRIJAVE:

Pišite mi na marta@mojajoga.org ali pa me pokličite na 031 363 138 !

 

 

Shiatsu_pritisk

Shiatsu nudi podporo tudi pri preprečevanju najhujših bolezni današnjega časa, saj dvigne raven vitalne energije v telesu. Življenjska energija »ki« ali »qi« oz. »prana« se giblje po celem telesu kot reka s pritoki (meridiani) oz. kanali prane. Če je ta pot iz kateregakoli razloga pretrgana (sploh po operacijah) ali slabo prehodna, življenjska energija ne more teči neovirana in slabo preskrbi organe in sisteme, da bi delovali optimalno. Tako se pojavljajo fizične težave, psihološke ali čustvene motnje, ki jim pogosto ne najdemo vzroka. Iz tega razloga ni bolezni, kateri shiatsu ne bi bil v podporo pri okrevanju. Telo tako samo vzpostavi lasten sistem za pravilno delovanje vseh sistemov. Kot je že omenjeno, se te poti vitalne enrgije imenujejo meridiani, na teh meridianih so točke, na katere se shiatsu terapevt osredotoči. Nekatere začuti kot prepolne, napete in nekatere kot izčrpane, prazne, oba stanja nista naravna oz. v naš prid, zato shiatsu terapevt izravna oba stanja, da doseže ravnotežje. Osredotoči se na celoten meridian in ne le na te točke (za razliko od akupunkture ali akupresure).

V zaključku velja omeniti, da v Sloveniji Shiatsu glede na trenutno veljavno zakonodajo še ni priznan kot uradna metoda zdravljenja in se tako zaenkrat uvršča še  med alternativne metode zdravljenja.