TERAPEVTSKA JOGA

Joga, ki jo učim in joga, ki ste jo morda srečali v kaki drugi šoli joge, ne more biti drugačna kot terapevtska. Deluje zdravilno in nam pomaga olajšati mnoge telesne, duševne in čustvene težave. Pa vendar, če jo ne delate z zavedanje, na pravilen način, ob budnem očesu izkušenega učitelja, ki vas vodi, popravlja, usmerja in uči, lahko ostane le telovadba za telo. kar je ravno tako koristno, pa vendar…..joga ponuja veliko veliko več.

Pa vendar obstaja še bolj specifična Terapevtska joga, ki pa se nikoli ne more izvajati kot skupinska vadba. Zakaj? Ker gre za vas specifičen problem, ki ga  tisti ob vas na jogi nima. Ne gre brez predhodne ayurvedske obravnave, kjer se določi vsaj trenutno porušena doša in se na podlagi le te določi vam primerna vadba. Skratka v grobem bi morali biti ljudje razdeljeni  na vsaj tri skupine, če bi se že izvaja skupinsko.

Ker pa vemo, da je današnji čas zelo “yang”, hiter, poln vate ( v jeziku ayurvede), na jogi občasno izvajam skupinsko terapevtsko vadbo, usmerjeno v doseganje Yin stanja a več kot zgolj restorativna vadba, Taka vadba je koristna prav za vsakogar, čeprav velja opozorilo, da za določene težave oz. stanja, ki jih imate, moram vedeti (visko pritisk, problemi s hrbtenico, nosečnost…).

Praviloma pa se izvaja v obliki individualne prakse.

Če ne veste zakaj se ne premaknete z mrtve točke ponavljajočih vzorcev mišljenja, delovanja, čutenja se je dobro vprašati. Kaj delam narobe?

Če si želite napredka, je morda čas, da se posvetim samo vam. S svojo 23-letno prakso joge, ki jo nenehno gradim, raziskujem in zlasti redno izvajam, sem prepričana, da vam lahko pomagam. Osebni pristop pomeni, da se posvetim samo vam, da se v uvodu pogovorim z vami, po  vaši želji in potrebi naredim kratek vpogled v vašo natalno karto- zgolj da ocenim, kje je vaš največji problem oz. kaj vas najbolj omejuje in dalje skupaj določimo cilje,  sestavim program in nekaj naslednjih ur izvajate jogo individualno, le z mano, ki bom pozorna na vse, kar mi bo povedalo, kaj je še potrebno spremeniti. Vsakič boste dobili navodila za delo doma in po nekako 5 do 10 vadbah, boste ocenili vaš napredek.

Kaj je tisto, kar bi vam dalo vedeti, da je morda čas za oseben pristop?

– specifični problemi, ki jih v skupinski vadbi ne morete odpraviti,

–  nezmožnost sprostitve,

–  nemir, tesnoba, depresija,

–  želite razviti večjo gibljivost, obvladati težje položaje, poglobiti meditacijo, se naučiti pravilnega dihanja,

Skratka marsikaj, kar morda v skupini ne zmorete ali ne znate, pa si vendar želite spremeniti oz. razviti pri sebi.

In kje se to dogaja?

V Krškem, v novem studiu v Qlandiji. lepo opremljen in miren prostor poln pozitivne energije,  😎