Trije recepti za ljubitelje čokolade

Ne vem, kako je z vami, ampak jaz obožujem čokolado

  1. Praline:

Potrebujemo:

50g kakavovega masla

50g kakava v prahu

1-2 zvrhani čajni žlički kardamoma

40g masla indijskih oreščkov (npr. Sanolabor)

10g kokosovega musa (npr. kokosova krema)

1/2 čajne žličke vanilije v prahu

40g javorjevega sirupa

 

Kakav v prahu dodamo k vsem ostalim sestavinam v skodelico, ki jo postavimo v zelo toplo vodno kopel. Ves čas previdno mešamo, da dobimo gladko zmes in z njo napolnimo poljubne silikonske modelčke. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi.

2. Tule pa je še recept za najbolj preprosto ČOKOLADO, ki jo naredimo na 1,2,3…

Pripravimo si kakav v prahu – nesladkan, surov; kokosovo olje, malce  kakavovega masla ter nekaj kapljic javorjevega sirupa (grad B ali C). Lahko dodamo pražene mlete lešnike, kokos moko, MSM (pazite, ker je grenak) ali katero drugo super hrano. Sestavine damo v mali mešalnik (npr Magic Bullet), kakavovo maslo raztopimo v vodni kopeli. Vse skupaj zmiksamo in preverimo gostoto. Če je preveč tekoče dodamo suhe snovi (kakav, lešniki, kokos moka…) če premalo, pa še kokosovo olje in morda malce tekočega jogurta. Preskusimo sladkost, po potrebi dodamo še malce javorjevega sirupa. Nalijemo v model za čokolado in položimo v zamrzovalnik za kratek čas, da se strdi, potem pa preložimo v hladilnik ali pa si postrežemo z najbolj okusno, unikatno, hitro pripravljeno čokolado brez dodanega sladkorja. Sladkanje brez vsake slabe vesti!

Zakaj hitra? Hitro narejena in hitro zmanjka!

3. Čoko krema brez sladkorja

Je prejšnji recept vendarle prezahteven, vi pa želite res tale trenutek pojesti nekaj čokoladnega? Ker je bila ravno na TV med oglasnim blokom Kinder Bueno čokolada. Uf! 🙂

Pa gremo:

Zmešamo malce kakava v prahu (surov), jogurta (lahko sojin, mandljev..) in malce agavinega sirupa. In že se lahko na hitro posladkamo!