Komu koristi?

Shiatsu je še posebej koristen za ljudi, ki živijo zelo stresno, spremembe ki nastajajo po obravnavah se dogajajo spontano in tako brez večjega truda lažje spremenimo življenjski slog, ki nas sam vodi k boljšemu počutju (recimo zdrava prehrana, več gibanja). Shiatsu je hkrati možna tehnika samorazvoja, postajamo bolj subtilni, zelo lepo se poveže z jogo, meditacijo, dihanjem, Tai Chijem in drugimi oblikami samorazvoja.

Shiatsu_stres2   Shiatsu_sportniki

Zelo koristen je tudi za športnike, saj izboljša njihov potencial, pripomore k hitrejšemu okrevanju po poškodbah, pomaga pri zmanjševanju različnih odvisnosti (zdravila, hrana, odnosi …), pomaga v težkih življenjskih obdobjih (ločitev, smrt bližnjega, sprememba službe, upokojitev, rojstvo.. Lahko ga prejemamo tudi če uživamo katerakoli zdravila, pripomore tudi k hitrejšemu okrevanju po npr. kemoterapijah.

Shiatsu_depresija  Shiatsu_stres

Shiatsu odpravlja, stres, tesnobe, anksiozna stanja in nam poveča raven energije, vse to nas motivira, da več naredimo za svoje zdravje oz. da naredimo nekatere odločnejše korake v prihodnosti, lahko imamo občutek, kot da so se nam odprla nova vrata. Shiatsu dejansko pripomore, da naše telo ne zboli za določenimi predispozicioniranimi boleznimi, ki jih narekuje naš življenjski slog oz. dedni vplivi.